O nama

about_us.jpg
Tvrtka Abeona se nalazi u Hrvatskoj, u Poreču.
Osnovana je u travnju 2013.
 
Tko stoji iza Abone?
Zovem se Anamaria Laslo, rođena sam i odrasla u Podravini, u Pitomači, a već dugi niz godina živim u Poreču.
Od rođenja bolujem od celijakije. Ona je meni nešto poput mudre stare prijateljice koja me uči o tome kako se zdravo hraniti te s tim u skladi i živjeti.
Imala sam oko 10 mjeseci kada se bolest pojavila, nešto više od godine dana kada mi je dijagnosticirana, a oko dvije godine kada sam trajno otpuštena iz bolnice.
Otada je prošlo podosta godina, a ja se nikada nisam imala priliku zahvaliti mojem medicinskom spasitelju koji mi je, zajedno sa mojim roditeljima, spasio život, primarijusu Veljku Mardešiću sa Rebra.
Nakon 17 godina u turističkoj branši, odlučila sam pokrenuti posao koji se bazira na spoju turizma i bezglutenskom načinu života.
Godine nagomilanih frustracija, čudnih razgovora sa ugostiteljskim personalom, neugodinih situacija na rubu suza i nemogućnosti finog i ukusnog objedovanja po restoranima, feštama i domjencima raznim, u meni su stvorile odlučnost da pokrenem malu privatnu revoluciju za poboljšanje prehrambenih standarda svih nas koji se ne možemo ili ne želimo hraniti kao većina ljudi.
 
Abeonini ciljevi:
Abeona želi razvijati i promovirati bezglutenski način života.
Uz to, jedan od prioritetnih ciljeva je i razbiti stereotip o hrani bez glutena kao o bezukusnoj i tužnoj dijeti. Želimo pokazati da bezglutenska prehrana ima veliki gurmanski potencijal.
 
Abeona nudi:

  • radionice kuhanja bez glutena
  • organiziranje gastro tura i izleta sa uključenim bezglutenskim degustacijama i obrocima
  • edukacije za ugostiteljske objekte
  • prodaja bezglutenskih proizvoda po narudžbi

 
Kompetencije:
11.2013. Talijanski kulinarski Institut, Specijalizirana škola kuhanja bez glutena, Costegliole d`Asti, Italija
09.2013. Gluten-Free Academy, Farmo, Casorezzo, Italija