Kuhanje

bezglutensko tijesto

 
 
 
 
 
Kako su bezglutenska tijesta sama po sebi izuzetno krhka i lako pucaju, da bismo im ojačali strukturu i spriječili mrvljivost,  potrebno im je dodati zgušnjivače koji imitiraju glutensku mrežu ukoliko ne želimo da nam se kruh ili kolač raspadne u komadiće.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Škola kuhanja bez glutena

Raspisujemo 2. po redu mini školu školu kuhanja bez glutena u Istri, konkretnije u prelijepoj novoj AZRRI*-jevoj kuhinji na Gortanovom Brijegu kraj Pazina, u subotu, 29.03.2014. od 09.00-13.00 h

Tema recepata na radionici:

  • kruh
  • peciva
  • focaccia
  • pizza

Cijena: 400 kn po osobi
Djeca:

Škola kuhanja bez glutena - fotografija hrane

Petak, 28.02.2014.
do 18.00          Dolazak i smještaj polaznika
18.00-19.00    Informativno predavanje o bezglutenskim brašnima i ostalim osnovnim sirovinama i tehnikama u
                        bezglutenskom kuhanju, upoznavanje sa osnovama dekontaminacije kuhinjskih prostora od glutena
od 19.00         Slobodno vrijeme za večeru
Subota, 01.03.2014.
10.00-13.00    1. dio: Osnovna tijesta za slastice bez glutena

kochkurs

PROGRAMI KUHANJA BEZ GLUTENA U ISTRI
Abeona je osmislila različite programe kuhanja bez glutena, za različite potrebe i aktivnosti pojedinaca ili grupe koji se zateknu u Istri ili ciljano dolaze ovdje kako bi istražili gurmanski potencijal ove najpoznatije gastro regije.