Recepti

Polazim od toga da i nije neka mudrost niti problem napraviti bezglutensku salatu, rižoto ili juhu po vlastitom ukusu – iako ima puno u vještini i umijeću stapanja okusa i tekstura...

Ali kada je baza vašeg omiljenog jela tijesto, a vi ne znate kako da ga napravite u bezglutenskoj varijanti, onda to već može postati problem. Zato se nadam da će vam ovi recepti pomoći u izradi tijesta bez glutena ako je to ono što tražite.

Ovdje ćete pronaći recepte uglavnom za kolače, različite vrste kruha, peciva i svježe tjestenine koja su bazirana na bezglutenskim tijestima.

Nekoliko desetljeća bavljenja bezglutenskim brašnima, ali i osobna opsjednutost brašnima i tijestima su me dovela do cijele kolekcije bezglutenskih recepata, različitih tehnika i metoda, a samo dijelić svega toga objavljujem na Abeoninoj web stranici.

orehnjaca
Ponedjeljak, 21 Prosinac, 2015 - 13:01

E sad, zadnji puta sam jela "pravu" orehnjaču... Zapravo se više niti ne sjećam, (možda još u osnovnoj školi za vrijeme gluten challenga), i ne znam sa čime da je usporedim, ali u ovoj  sam istinski uživala.
Najviše zato jer je  bogata nadjevom, (baš kako ja volim), ali se ipak aroma tijesta nije izgubila pred nadjevom; sve je nekako uravnoteženo i u skladu, a također je važno znati da tijesto napravljeno po ovoj recepturi ne puca i ne lomi se.
 
 
 
 

bezglutenska pizza
Petak, 6 Studeni, 2015 - 08:49

Za finu, elegantnu i tanku pizzu za dvije osobe:
 

Ciabatte sa integralnim brašnom
Petak, 7 Kolovoz, 2015 - 19:26

Za 4-5 ciabatte je potrebno:

Bezglutenska pogača
Srijeda, 15 Srpanj, 2015 - 07:56

... timijanom i žalfijom
Savršena za bezglutenska druženja, okupljanja na otvorenom, u vrtu, na plaži... Odlična sa hladnim narescima, kremastim namazima, platom sireva ili grilanim povrćem.
I ne zaboravite uz nju čašu vina!
Za otprilike 1 kg focaccie vam je potrebno:
 

pita sa borovnicama
Utorak, 30 Lipanj, 2015 - 13:05

Preslasno, sezonski, malo drugačije... Zapravo isprobajte sami!
 
 
Za tijesto - kalup promjera 28 cm.